Una persona dormint damunt d’un banc i una altra enmig de cartrons, altres carreguen grans embalums i una d’elles es renta en una font. Són situacions en què sovint es troben les persones que viuen al carrer. Ara bé, hi ha una cosa que les uneix a totes: cap d’elles té una clau. Ens ajudes a trobar-la? Clica sobre la imatge i busca-la; si no la trobes, escriu-nos per saber qui té la clau!
En aquest dibuix, realitzat per la Lyona i inspirat en la sèrie de llibres On està Wally?, hi apareixen diverses persones sense llar en situacions habituals de la vida al carrer; totes elles tenen una cosa en comú i és que han perdut les claus de casa seva. Ets capaç de trobar-la?
Si no te’n surts pots enviar un SMS, Whatsapp o Telegram amb #ningúsenseclau al 692 689 092 (el cost del SMS és el que cadascú de vosaltres teniu preestablert amb cada companyia telefònica).
Una clau significa intimitat, calidesa, seguretat, protecció, estabilitat…però també recuperar l’autonomia i la llibertat de poder seure al sofà i fer-te un cafè quan vulguis, de poder mantenir una bona higiene, de poder descansar al llit quan no et trobes bé o, simplement, d’arribar a casa un vespre fred d’hivern i escalfar-te una sopa.
A Barcelona 941 persones no tenen aquestes claus i dormen al carrer. Per això des de fa uns mesos no ens cansem de repetir i difondre el missatge #ningúsenseclau, perquè aconseguir el repte és cosa de tots.
Per què una clau?
Quan fa uns mesos vam preguntar a persones que acompanyem a Arrels un concepte vinculat al sensellarisme, de seguida va sorgir la paraula: “clau”. Una clau pot semblar un objecte metàlic sense importància però, per a les persones que l’han perdut, significa molt més que l’accés a un habitatge, significa l’oportunitat de refer una vida. A partir d’aquesta idea, persones que saben què és viure al carrer van proposar accions i iniciatives vinculades a aquest concepte fins a arribar al missatge #ningúsenseclau.
Des de llavors us hem demanat que ens portéssiu claus que ja no féssiu servir i, paral·lelament, hem fet uns 6.000 clauers de fusta en forma de clau. A més, també hem explicat què pots fer si veus algú dormint al carrer, entre d’altres accions.
Totes les claus que hem recollit les podreu veure en una exposició del 22 de febrer al 18 de març al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, us mantindrem informats!
Per aconseguir el repte #ningúsenseclau seguim necessitant el vostre suport, comptem amb vosaltres! Col·labora!