S’acosta la diada de Sant Jordi i des d’Arrels fa temps que ens preparem per tal que el 23 d’abril sigui un dia de celebració per a tothom. Volem que aquest Sant Jordi estigui ple de literatura i roses que ens ajudin a fer possible #ningúdormintalcarrer. T’hi sumes?

Per a aquesta diada, et proposem escoltar testimonis de persones que han viscut al carrer, llegir llibres que trenquen prejudicis i endinsar-te amb nosaltres al món del taller d’Arrels, un espai on compartir i sentir-se útil i d’on surten productes fets a mà per persones excepcionals.

Històries de carrer que trenquen prejudicis a l’Instagram d’Arrels

La millor manera de trencar prejudicis és escoltant. El Miquel, el Rafa i el Manel expliquen les seves històries a diversos llibres que tenen l’objectiu d’apropar la realitat de les persones que viuen al carrer. Amb motiu de Sant Jordi, conversem amb ells, els seus autors i algun professional d’Arrels a través directe d’Instagram per conèixer el seu testimoni.

Rafa Carmona i Pere Escobar comparteixen històries de Cent x Cent carrer

Pere Escobar Rafa Carmona

El Rafa Carmona va viure més de 10 anys al carrer. “Hay mucha gente que pasa por tu lado y no quiere verte. Y ellos piensan que nunca les va a pasar. A lo mejor yo antes de vivir en la calle era igual“. Remarca més d’una vegada que “en Barcelona la mayoría de la gente es muy buena y ayuda muchísimo”, i comparteix que mai va explicar al seu fill que vivia al carrer. Ell és un dels testimonis del llibre ‘Cent x cent carrer’, de Pere Escobar. Tots dos van conversar al nostre canal d’Instagram sobre l’experiència del Rafa i de la invisibilitat a la qual estan exposades les persones que viuen al carrer.

 

Valerio N’Dongo i Joan Roqueta reflexionen sobre Vaig dormir al carrer

Sant Jordi 2021“Quan estava al carrer tenia la ment en blanc, estava bloquejat mentalment i físicament. […] És una situació indigna“. Després d’un cúmul de circumstàncies, el Valerio va acabar vivint al carrer durant vuit anys. Ara viu en un pis per a ell a Vilassar on llegeix i passeja molt per mantenir-se actiu. Fa uns anys va decidir compartir el seu testimoni amb Joan Roqueta, autor del llibre ‘Vaig dormir al carrer’. Escolta la conversa entre tots dos, on el Valerio ens explica la seva arribada a Espanya des de Guinea, com va viure la dictadura i transició com a persona migrada, i quins van ser els elements que el van ajudar a deixar de viure al carrer.

 

Miquel Fuster i Josep Maria Anguera ens descobreixen 15 años en la calle

MiquelFuster“Era reticent a fer el llibre per no reviure les misèries, però ara veig que tenia l’obligació moral de fer-ho”, ens explica Miquel Fuster, autor de la novel·la autobiogràfica 15 años en la calle. De la mà de Josep Mª Anguera, educador d’Arrels, tots dos han reflexionat sobre quins van ser els elements que van empènyer al Miquel a deixar de viure al carrer, com la il·lustració i la pintura van tenir un paper molt rellevant, i com va evolucionar el seu estil per poder explicar i transmetre el que va viure al carrer.

  • Recupera la conversa que vam tenir a través de directe d’Instagram.

Trobareu tots els llibres a la nostra botiga digital.

#ningúsenserosa de la mà del taller d’Arrels

El taller d’Arrels és un espai de trobada on sentir-se útil i recuperar habilitats. Aquests últims mesos, moltes persones han estat treballant amb molta il·lusió per convidar la ciutadania a participar de la diada de Sant Jordi amb roses, punts de llibre i llibretes fetes a mà al taller d’Arrels.

Coneix el taller de la mà de la Rocío Alonso, responsable del taller d’Arrels, i d’algunes de les persones que hi participen diàriament, a través d’aquest vídeo. Vols saber com pots col·laborar?

  • Regala una de les 10.000 roses amb punt de llibre que han fet les persones que participen al taller. Són de tela i estan fetes a mà. Les roses que porten pinça i agulla van acompanyades d’un punt de llibre il·lustrat per una persona del taller. I les roses muntades amb una tija porten un embalatge de cartró. Escull el model que més t’agradi!
  • Cada llibreta feta a mà és el resultat de treballar en equip: tallar, enganxar, cosir, muntar… Aconsegueix una llibreta feta per moltes mans coordinades amb l’objectiu d’una diada sense prejudicis. Troba-la en diversos models i estampats. Pots col·laborar amb Arrels regalant aquests productes únics que criden #ningúdormintalcarrer.

SantJordiArrelsfundacio

Trobaràs tots aquests productes a la nostra botiga digital, o bé, pots venir al taller d’Arrels (c/Ample, 3, Barcelona) de dilluns a divendres de 9 a 13h, i els dimarts i dijous de 15 a 18.30h.

Crítiques literàries que trenquen prejudicis

Street Tubers és una iniciativa d’Arrels per donar veu a persones que coneixem, que han viscut al carrer i que són grans apassionades de la lectura. El Camilo ha llegit tres vegades La Conjura de los Necios, de John Kennedy Toole. “Se trata de una parodia. […] Una comedia un poco trágica, con humor negro que me hizo reír bastante”. Mira la crítica completa.

Escolta i comparteix les crítiques literàries de El retrato de Dorian Gray, El Hambre o Viaje al fondo del infierno, entre d’altres, que pots trobar al canal d’Street Tubers.

Descobreix altres maneres de col·laborar

A més dels llibres i els productes fets a mà al taller, trobaràs més detalls que criden #ningúdormintalcarrer a la nostra botiga digital, així com altres maneres de col·laborar que ens permeten fer possible i seguir avançant en el repte per tal que cap persona hagi de dormir al carrer.

2 thoughts on “Aquest Sant Jordi, #ningúsenserosa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.