Són els polítics sensibles a la problemàtica sense llar?


Amb motiu de les eleccions municipals del 24 de maig, Arrels convida la ciutadania a fixar-se en els discursos polítics per determinar si els partits són sensibles a la problemàtica de les persones sense llar. Et convidem a descarregar-te la següent eina i a conèixer sis propostes que fem als partits!

Les formacions polítiques que es presenten a les eleccions municipals, parlen del dret a l’habitatge? Quants cops durant els seus discursos es recorden de les persones sense llar i de la pobresa? Proposem una eina per avaluar si les propostes polítiques que es presenten a les properes eleccions tenen en compte la problemàtica sense llar. Et convidem a descarregar-te-la i t’expliquem com funciona!

Eleccions2015_50

  • Durant la campanya electoral, estigues atent als missatges de les formacions polítiques.
  • A la graella trobaràs els conceptes més rellevants relacionats amb les persones sense llar i el llistat de formacions polítiques.
  • Cada cop que un partit polític faci propostes respecte d’aquests conceptes, apunta-ho.
  • Et deixem uns camps en blanc per si vols afegir conceptes importants per a tu.

Arrels treballa a Barcelona, atenent persones que viuen al carrer de manera cronificada. Sobre aquesta realitat que coneixem, fem les següents propostes als grups polítics que es presenten a les eleccions municipals de la capital catalana:

1. Què fem amb les persones que viuen des de fa anys al carrer i diuen que no volen res?

Proposem crear espais d’acollida de molt baixa exigència perquè les persones més cronificades al carrer -i que no aniran a un alberg- puguin passar la nit. Parlar de molt baixa exigència significa no obligar ningú a dutxar-se si no vol i que la persona pugui accedir a l’espai encara que hagi begut, entre d’altres. L’objectiu és crear vincle i descobrir les seves necessitats per donar-hi resposta.

2. Una persona que viu al carrer, té menys dret a viure en un pis per a ella sola?

Proposem potenciar l’habitatge social a preu assequible i potenciar-lo perquè accedeixi més persones que han viscut o viuen al carrer des de fa anys. També recolzem una renda mínima garantida de 664€/mes que permeti viure amb dignitat.

3. Saps quantes persones dormen al carrer a Barcelona?

Proposem realitzar recomptes anuals per obtenir informació quantitativa i qualitativa, i de manera continuada, sobre les persones que dormen al carrer.

4. T’imagines viure al carrer i no poder planificar el teu futur?

Als carrers de Barcelona viuen persones extracomunitàries que estan en una situació administrativa irregular. No tenir papers els impedeix accedir a recursos a mig i llarg termini. Barcelona ha de buscar una resposta, especialment en els casos amb caràcter humanitari.

5. Com garantim que funciona el model Housing First?

Barcelona va començar a implementar al 2014 aquest model, que ofereix un pis permanent i necessari perquè la persona millori. Proposem avaluar regularment i segons els criteris del Housing First, per no perdre l’esperit i l’eficàcia del model.

6. Què passa si vius a l’àrea metropolitana i dorms al carrer?

Així com el metro i els autobusos connecten l’àrea metropolitana, per què no coordinar també els esforços per atendre les persones sense llar? Proposem potenciar una visió metropolitana del sensellarisme perquè les persones puguin ser ateses al seu municipi.

Més informació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.