Com cada any, volem recordar les persones sense llar que ens han deixat perquè no caiguin en l’oblit.
El 81% de les persones que porten menys d’un mes al carrer no ha rebut cap tipus d’atenció social.
Necessitem suport ciutadà per continuar amb la tasca d’Arrels i poder oferir acompanyament i serveis útils a més persones vulnerables. Comptem amb tu!
A la botiga d’Arrels hi trobaràs artesania elaborada al nostre taller ocupacional, llibres que sensibilitzen sobre la problemàtica, samarretes il·lustrades per artistes compromesos i altres productes que criden #ningúdormintalcarrer.
T’expliquem les oportunitats de voluntariat que tenim per a aquest curs. Contacta’ns a vullfervoluntariat@arrelsfundacio.org explicant qui ets, què t’agradaria fer i quina és la teva disponibilitat.
Vols treballar o fer pràctiques a Arrels?
Sabies que fa 37 anys que va néixer Arrels? Gràcies a persones com tu, en aquest temps, hem acompanyat més de 20.300 persones.
Avui, et volem demanar un cop de mà per captar fons a favor d’Arrels i que més persones tinguin accés a un habitatge digne.
Consulta el nostre projecte de sensibilització a infants i joves.
Implica el teu equip en el repte #ningúdormintalcarrer, sensibilitzeu-vos amb la problemàtica de les persones sense llar i contribuïu a crear una societat millor.
A la població de Catalunya li preocupa la situació de les persones sense llar? El 84% considera el sensellarisme un problema greu que és prioritari resoldre; tanmateix, aquesta preocupació no es tradueix necessàriament en implicació. I hem detectat algunes barreres: 4 de cada 10 persones no saluden mai persones que viuen al carrer i se senten molestes si els demanen ajuda o diners.
Haver de viure al carrer significa estar exposat a riscos durant tot l’any i vulnera molts drets, entre ells el dret a la salut, a la vida i al record. Per visibilitzar aquesta realitat, cada any recordem les persones sense llar que ens han deixat en un acte públic al carrer.
Ara també les volem recordar en aquest mur virtual.
#Visibles és un projecte d’art urbà que vol trencar amb la invisibilitat de les persones sense llar a través de grans murals instal·lats en diferents façanes de Barcelona.
A Catalunya no sabem quantes persones viuen al carrer ni en quina situació es troben. Els recomptes i censos són eines útils per aprofundir en la problemàtica i cal que s’organitzin a tots els municipis.