Anuncia de ràdio per a Arrels gravat al carrer

Un videojoc, una falca de ràdio i la creació digital a través del 3D. Són algunes accions creatives que tenim en marxa a Arrels, en col·laboració amb altres entitats, i que us volem explicar.

 

Del dibuix a la impressió digital

Ocupar el temps d’una manera lúdica promovent, alhora, la creativitat. És l’objectiu de dos tallers que, des de fa dos mesos, tenim en marxa a Arrels gràcies a l’associació Lápiz.

Un dels tallers es fixa en la pintura i l’altre utilitza la tècnica de la impressió en 3D. En aquest segon taller participen sobretot persones que habitualment col·laboren al Taller La Troballa d’Arrels; de moment, han conegut el software i les possibilitats d’una impressora 3D i han fet els seus propis dibuixos, els han imprès i els han transformat en objecte. Al setembre els reprendrem!

 

Last Hope, un videojoc sobre el sensellarisme

Last Hope és un videojoc que convida a posar-se en la pell d’una persona sense llar a la ciutat de Barcelona. L’han creat estudiants del grau de Disseny de la Universitat de Barcelona per conscienciar sobre la problemàtica del sensellarisme i promoure una mirada digna i respectuosa vers les persones que viuen al carrer.

El protagonista del videojoc és en Lluís, una persona que, després de quedar-se sense feina i de no poder afrontar el lloguer, va haver de viure al carrer.

El joc comença quan se li comunica que podrà accedir a un pis tutelat en una setmana. El jugador compartirà amb en Lluís els seus darrers dies al carrer, aconseguint objectes que li permetin mantenir un bon estat de salut, visitant diferents recursos i evitant situacions de risc. El joc també incorpora dades reals sobre la situació de les persones sense llar a la ciutat de Barcelona.

 

Una falca de ràdio que crida #ningúdormintalcarrer

Moltes vegades amb algunes paraules i sons es visualitzen situacions. Això és el que pretenem  amb aquesta falca de ràdio, que amb una veu en off i sons que reprodueixen la vida al carrer vol explicar què significa entrar a viure en un pis després d’haver viscut al carrer molt temps.

L’anunci l’hem gravat íntegrament als carrers de Barcelona, on cada nit hi dormen 1.026 persones, i ho hem fet gràcies a la col·laboració de cinc persones que saben què significa viure en situació vulnerable i que han format part del càsting, i amb el suport de l’estudi Olesti Music & Sound, la productora Visión de Película i l’agència Sherpa.

L’objectiu és fer conscient a la ciutadania de la importància de tenir una llar i motivar-la a participar per capgirar la situació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.