Bancs individuals, boles de formigó, punxes a terra, ampits de finestres inclinats, barrots… Són alguns exemples d’arquitectura hostil que trobem a les grans ciutats i que suposen una vulneració de drets per a les persones sense llar.
Des d’Arrels reivindiquem ciutats inclusives i solucions residencials perquè ningú hagi de dormir al carrer i et convidem a visibilitzar les barreres del teu entorn a les xarxes socials amb el hashtag #FemCiutatsInclusives i en aquest mapa col·laboratiu.
“Barrots en els bancs de l’autobús, punxes a terra, bancs individuals… són la solució per no veure les persones que dormen al carrer?”, es pregunten algunes persones que coneixem i que han viscut al carrer. Des d’Arrels creiem que aquestes barreres arquitectòniques no són la solució perquè el problema no desapareix, únicament es trasllada; comporten dificultats afegides per a les persones i suposen una vulneració de drets.
Descobreix històries de vida que s’amaguen rere l’arquitectura hostil.
El que ens agradaria és que les persones sense llar poguessin fer ús de l’espai públic com qualsevol ciutadà o ciutadana i que, com a societat, ens preocupem perquè tothom tingui una casa on dormir a les nits. Estem convençuts que aconseguir #ningúdormintalcarrer és possible però per a això calen polítiques d’atenció social i d’habitatge adreçades a les persones que viuen al carrer i polítiques de prevenció perquè ningú perdi casa seva.